Szemöldök tetoválás

Szemöldök tetoválás

A szemöldök tetoválás elkészítése egy olyan döntés, amelyet nem kell gyorsan meghozni. Még akkor sem, ha úgy érzed, hogy biztosan tudod mi számodra az ideális technika, vagy ha azonnal szeretnéd megcsináltatni. Azt javasoljuk, hogy a végleges döntésed előtt inkább nézz szét a lehetőségek között. A következő leírásban sok hasznos információt találhatsz, amellyel segítünk Neked meghozni a döntésedet.

A szemöldök tetoválás már egy ideje nagyon trendi, egyre többen tetováltatják ki a szemöldöküket. Viszonylag újszerű technikáról van szó, néhány évtizede még igencsak gyerekcipőben járt ez a műfaj. Ezért még manapság is sokan kapcsolják a szemöldök tetováláshoz azt meglepett, fekete színnel kihúzott természetellenes szemöldököt. Nos, Hölgyeim, van egy jó hírünk. Ez már a múlté. Az ultratermészetes szemöldök tetoválástól a sminkelt hatású szemöldök tetoválásig bármilyen stílusú és formájú szemöldök elkészíthető.

A leggyakoribb kérdések a tartós sminkről, amit a leggyakrabban lehet hallani újra és újra: mi a különbség a satír technika, a soft powder technika, a szálazott technika és  microblading módszerek között, és melyik a legjobb?

Itt az ideje, hogy bejegyzést tegyünk róla közzé. Tehát íme: útmutató a tökéletes szemöldök tetováláshoz ! Mindenesetre remélem, ez a bejegyzés rávilágít a kozmetikai szemöldök tetoválások különböző alkalmazási módszereire, és segít, hogy a legjobb döntést hozhasd.

Mielőtt áttérnénk a külünféle technikákra, szeretném leszögezni, hogy egyetlen módszer sem jobb, mint a többi. Az hogy kinek melyik technika áll a legjobban, az legfőképpen személyes stílus, bőr típus, ízlés kérdése.

Szemöldök Tetoválás Újbuda
Szemöldök Tetoválás Újbuda

Foglaljon időpontot!

Szemöldök tetoválás fajtái

1. SOFT POWDER SZEMÖLDÖK

Emlékszel, amikor fentebb azt írtuk, hogy nincs legjobb módszer? Igaz, igaz, de köztünk legyen szólva ez az egyik kedvenc módszerünk. Ahogy már a satír technikánál említettük, a satír technikának ez az új, természetes lágy tónusú utódja. A púderes szemöldök tetoválási módszer több ezer apró pontnyi pigment bőrbe juttatását jelenti. A szakamber fokozatosan építi fel a színt és a meghatározott formát. Úgy lehet könnyen elképzleni, mintha porral formáznád a szemöldököd. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a pigment hosszabb ideig a bőrben maradjon. 

ÉLETTARTAMA

Átlagosan 1-3 évig tart, de előfordulhat, hogy 4-5 évig is bent marad a bőrben.

ELŐNYÖK

Népszerű módszer, mivel ez a hagyományosabb tetoválási módszerek közé tartozik, hosszabb ideig tartó eredményekkel, és a legtöbb bőrtípusnál alkalmazható, beleértve az olajos vagy kombinált bőrt is.

HÁTRÁNYOK

Nincs túl jó hírneve. Az elődje, a púderes szemöldök miatt. Sokan félnek attól, hogy ez a módszer természetellenesnek tűnik, mert egy határozottabb megjelenést kölcsönöz az arcnak. Ám a mai soft-powder szemöldök más, mint az elődje. Sokkal természetesebb, mint az 1985-ös fekete satíros elődei. Valójában ezek a szemöldökök úgy tűnhetnek, hogy nagyon természetesnek látszanak, mivel a kívánt formát nem telítették pigmentekkel, és lehetővé tesznek egy határozott szemöldök formát, mégis puha és lágy megjelenést.

AJÁNLJUK 

Az idősebb vagy a már többször tetovált/lézerezett bőrben a lehelet vékony száltetoválások kevésbé maradnak bent. Az érett korú vagy már sokszor tetovált, esetleg elrontott sminktetoválással rendelkező ügyfeleknek ajánljuk a púderes technikát és mindenkinek aki beleszeret ebbe az igényes, nőies és természetes technikába. Ajánljuk még azoknak, akiknek zsíros vagy kombinált a bőre, vagy azoknak, akik ceruzával vagy púderrel rendszeresen kihúzzák a szemöldöküket. Nagy valószínűséggel ez lehet a megfelelő módszer mindenkinek! Ezzel a technikával a szemöldököd mindig dús, gyönyörűen formázott lesz minden reggel.

2. Szálazott technika

Az utóbbi években robbant be a szépségiparba a szálas szemöldök technika. Egy nagyon természetes hatású módszer, mely a kézi tetováló gép segítségével érhető el, ami sok apró szálat tetovál a a bőr alsó rétegébe. A technikának köszönhetően maradnak a betetovált szálak vékonyak és természetesek gyógyulás után is. 

A szálas technika célja, hogy a szemöldököt apró szálakkal helyettesítse, hogy ne úgy töltse ki a szemöldököt, mintha ceruzával vagy púderrel lenne formázva. A szálak tetováláskor nagy hangsúlyt helyezünk a szálirány kialakítására, ennek megtervezésekor a szőrszálak növekedési irányát vesszük alapul. A párhuzamos száltervezést el kell felejteni, ugyanis a szálirány mindenkinél egyéni. Ez a szemöldök biztosítja a legtermészetesebb hatást. Ám figyelembe kell venni, hogy mivel apró és vékony tetoválásról van szó így nem annyira tartós. Javasoljuk az évenkénti (ha szükséges előbbi) frissítését.

IDŐTARTAM 

Átlagosan 12 hónapig marad bent. A szálas technika félig tartós, azaz olyan 6-36 hónapig marad a pigment alatt, attól függően, hogy milyen típusú a bőröd. 

KORREKCIÓ

Az első kezelés után 4-8 héten belül, korrekció (igazítás) lehet szükséges.

ELŐNYÖK

A Microblading technikával készült szemöldökök nagyon természetesek. Ha egy tapasztalt szakember készíti, akkor minden egyes tetovált szál valódi szőrnek néz ki.

HÁTRÁNYOK

A mikroszálas szemöldök a legkevésbé tartós az összes szemöldök tetoválsá között. Mivel csupán kis mélységben juttatunk be színezőanyagot a bőr alatti pigmentbe. Így gyakrabban igényelnek frissítést, mint más technikák. A kliensek jellemzően 8-12 hónap között térnek vissza a színfelfrissítésre. A mikroblading kevésbé marad meg a zsíros / kombinált bőrtípusúaknál, mint más módszerek.

AJÁNLJUK AZOKNAK

Akiknek vékony vagy foltokban hiányos a szemöldökük, finom formajavítást szeretnek, vagy akiknek előtte nem volt még szemöldök tetoválása.

NEM AJÁNLJUK AZOKNAK

Akikre jellemző a zsíros bőr, ekcéma, pikkelysömör, rosacea, dermatitis, terhesség. Továbbá, az érzékeny bőr típusúak könnyen vérzik a bőre, ami a pigment gyenge megtartását és egy kevésbé kívánatos eredményt eredményezhet.

3. HIBRID TECHNIKA

Ez a módszer a microblading és a gépi tetoválás mixe. Először a kézi eszközzel végezzük a szálak tetoválását, majd tetováló géppel a tetovált szálak közé vagy szálazunk vagy apró satíros mozdulatokkal dúsítjuk a szemöldököt. Ezt a technika nagyon jól alkalmazható abban az esetben, amikor valakinek régi satíros tetoválása volt és elhaványodott már annyira, hogy abból egy természetes szálas hatású szemöldököt lehet készíteni. 

IDŐTARTAM 

Átlagosan 1-1,5 évig marad bent. A hibrid technika félig tartós, azaz olyan 6-36 hónapig marad a pigment alatt, attól függően, hogy milyen típusú a bőröd. 

KORREKCIÓ

Az első kezelés után 4-8 héten belül, korrekció (igazítás) lehet szükséges.

ELŐNYÖK 

A szálas technika és a soft powder kombinációja. Hihetetlenül természetes megjelenést jelent. Ez egy kicsit határozottabb és dúsabb, mint egy egyszerű szálas szemöldök, és egy kicsit kevésbé kitöltöttebb és drámai, mint az soft powder módszer.

HÁTRÁNYOK

A hibrid technika költsége valamivel nagyobb, mint a másik két módszer, de csak kissé.

AJÁNLJUK

Ezt a technika nagyon jól alkalmazható abban az esetben, amikor valakinek régi satíros tetoválása volt és elhaványodott már annyira, hogy abból egy természetes szálas hatású szemöldököt lehet készíteni.

4. Satír technika

A satírozott szemöldök tetoválás egy manapság már elavultnak számító technika. Ennél a technikánál a forma felrajzolása után, a felrajzolt körvonalat satírral tölti ki a szakember. Ennek a technikának a manapság használt finomabb változata a lágy satír vagy púderes hatású vagy angolul a soft powder szemöldök. Ezeknél a tetoválási technikáknál már nincs kontúrvonal, így egy sokkal természetes, hatás érhető el.

IDŐTARTAM 

Átlagosan  3-5 évig marad bent. A satír technika igazán tartós, attól függően, hogy milyen típusú a bőröd. 

KORREKCIÓ

Az első kezelés után 4-8 héten belül, korrekció (igazítás) lehet szükséges.

ELŐNYÖK

Népszerű módszer és egyszerű módszer, mivel ez a hagyományosabb tetoválási módszerek közé tartozik, hosszabb ideig tartó eredményekkel, és a legtöbb bőrtípusnál alkalmazható, beleértve az olajos vagy kombinált bőrt is.

HÁTRÁNYOK

Nincs túl jó hírneve. Ez a módszer természetellenesnek tűnhet, mert egy határozottabb megjelenést kölcsönöz az arcnak. Valljuk be nem ez a legtermészetesebb természetesebb szemöldök típus a jelenlegi típusok közül. Nagyon kevesen kérik, gyakorlaitilag ez egy elavult módszernek számít manapság.

Érdeklődjön szolgáltatásaink iránt!

12 + 10 =

Call Now Button